PRODUKTION

Produktion

Druerne gennemgår en lang række processer før de ender som vin på flaske.

Umiddelbart efter plukning afstilkes de røde druer og trykkes let, hvorved skallen brydes.

Mosten og skallerne føres over i gæringstanke, hvor den primære alkoholiske gæring finder sted.  

Under den primære gæring, hvor skallerne er sammen med mosten (10-30 dage afhængigt af året), foretages en række operationer, der skal sikre at farve, smag og struktur udtrækkes balanceret af skallerne.

Disse operationer består af overhældninger, nedpresning af skallerne samt delestage (dehydrering af druerne).  Ligeledes fjernes kerner løbende.

Efter den primære alkoholgæring drænes vinen fra skallerne, som presses forsigtigt i en traditionel vertikal presse. 

Herefter gennemføres den sekundære malolaktiske gæring, der omdanner den let skarpe æblesyre i vinen til den bløde mælkesyre. Denne proces tager 4-5 uger.

 

I den efterfølgende periode gennemgår vinen en række omhældninger, og i løbet af vinteren koldstabilliseres vinen (udfældning af kaliumbitartrat/vinkrystaller).

Herefter er vinen klar til en 12-18 måneders lagringsperiode på tonneaux (500 liters egetræsfade).   

Efter flaskning af vinen lagres vinen yderligere 1-2 år før den frigives.

Den etiketteres, emballeres – og sendes til Danmark.