PRODUKTION
Druerne gennemgår en lang række processer før de ender som vin på flaske. Umiddelbart efter den selektive plukning afstilkes de røde druer og trykkes let, hvorved skallen brydes. Mosten og skallerne føres over i gæringstanke, hvor den primære alkoholiske gæring finder sted. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Under den primære gæring, hvor skallerne er sammen med mosten (10-30 dage), foretages en række operationer, der skal sikre at farve, smag og struktur udtrækkes balanceret fra skallerne. Efter den primære alkoholgæring drænes vinen fra skallerne, som presses forsigtigt i en traditionel vertikal presse. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Herefter er vinen klar til en 12-18 måneders lagringsperiode på tonneaux (500 liters egetræsfade) eller barique (225 liters egetræsfade). |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Efter flaskning lagres vinen yderligere 1-2 år før den frigives. Til sidst etiketteres og emballeres inden transport til Danmark. |
||
![]() |
![]() |
![]() |