Produktion

Druerne gennemgår en lang række processer før de ender som vin på flaske.
Umiddelbart efter den selektive plukning afstilkes de røde druer og trykkes let, hvorved skallen brydes.
Mosten og skallerne føres over i gæringstanke, hvor den primære alkoholiske gæring finder sted.

Under den primære gæring, hvor skallerne er sammen med mosten (10-30 dage), foretages en række operationer, der skal sikre at farve, smag og struktur udtrækkes balanceret fra skallerne.

Disse operationer består af overhældninger, nedpresning af skallerne samt delestage (dehydrering af druerne).Ligeledes fjernes kerner løbende.

Efter den primære alkoholgæring drænes vinen fra skallerne, som presses forsigtigt i en traditionel vertikal presse. Herefter gennemføres den sekundære malolaktiske gæring, der omdanner den let skarpe æblesyre i vinen til den bløde mælkesyre.

Denne proces tager 4-5 uger.
I den efterfølgende periode gennemgår vinen en række omhældninger, og i løbet af vinteren koldstabilliseres vinen (udfældning af kaliumbitartrat/vinkrystaller).

Herefter er vinen klar til en 12-18 måneders lagringsperiode på tonneaux (500 liters egetræsfade) eller barique (225 liters egetræsfade).  

Efter flaskning lagres vinen yderligere 1-2 år før den frigives. Til sidst etiketteres og emballeres inden transport til Danmark